Hongaarse Goulash
Ingrediënten
800 gr. rundvlees, in blokjes
200 gr. uien, klein gesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpuree
250 ml vleesbouillon
50 gr . boter
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl. bloem
1 eetl. paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 mespuntje gemalen komijn
125 ml crème fraiche
Bereiding
Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in het vet de uien totdat deze glazig zijn en de paprika (ongeveer 3 minuten). Doe de komijn, cayennepeper, paprikapoeder, zout, peper, tomatenpuree en bloem erbij. Roer alles goed door en giet er dan de bouillon bij. Knijp het teentje knoflook er boven uit en laat alles 2 uur staan, regelmatig roeren en eventueel wat bouillon toevoegen. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraiche er door. Serveer met witte rijst en wat augurkjes.