Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten

• 2 eiwitten
• 4 eidooiers
• 150 gr poedersuiker
• 400 gr mascarpone
• 200 gr lange vingers
• 175 ml vers gezette, extra sterke
espresso (afgekoeld)
• 200 gr pure chocola, geraspt
• Cacao

Bereiding

• Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom
• Klop de eidooiers met de poedersuiker in een andere kom tot een
bleke, luchtige massa
• Spatel hier voorzichtig de mascarpone en vervolgens het eiwit door
• Leg een laag lange vingers in een diepe rechthoekige schaal en
bestrijk ze gelijkmatig met de koffie
• Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat pure
chocolade rasp
• Ga door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met
een laag mascarponeroom
• Bestuif het gerecht met cacao en zet 3 uur in de koelkast

Tip! Wissel de lange vingers voor cantuccini koekjes.