Mosselen
Ingrediënten
• 2 kilo Zeeuwse mosselen
• 1 gesnipperde ui
• 3 tenen knoflook
• 1 bosje platte peterselie
• 1 bosje basilicum
• 400 gr gezeefde tomaten
• 1 flinke scheut witte wijn
• 2 ansjovisfiletjes op olie
• Olijfolie
• Grof gemalen peper
Bereiding
• Was en controleer de mosselen goed
• Hak de peterselie en basilicum grof en snipper de tenen knoflook
• Verhit in een mosselpan wat olijfolie op niet te hoog vuur en laat de ansjovisfiletjes als het ware smelten.
• Zet het vuur iets hoger en fruit de ui en de knoflook 1 minuut mee
• Voeg de gezeefde tomaten, de peterselie en de basilicum toe. Hou een beetje kruiden achter voor de garnering.
• Voeg de mosselen toe met een flinke scheut witte wijn en flink wat grof gemalen peper
• Kook de mosselen tot ze open staan (circa 10 min)
• Hussel ze even door en garneer met de rest van de peterselie en basilicum
• Zet de pan op tafel en smullen maar