Asperge risotto

Asperge risotto

Ingrediënten

1 liter groente- of kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
1 grote gesnipperde ui
2 tenen knoflook
5 bleekselderijstelen gehakt
600 gram mooie risottorijst
250 ml witte wijn
2 bosjes groene asperges (achterkantjes afsnijden en gegrild op een grillplaat)
50 gram roomboter
2 handen parmezaanse kaas
1 hand vers gesneden mintblad vers gemalen zwarte peper rasp van 2 biologische citroenen

Bereiding

Bak de risotto rijst in de warme olijfolie tot de rijst glazig wordt maar nog niet kleurt. Voeg de ui en de knoflook toe, daarna de bleekselderijstelen en ten slotte de witte wijn. Dan in een keer de bouillon in de pan en de deksel erop. Kijk na 12 minuten even kijken of de rijst nog een bite heeft en in een heerlijk geurende yoghurt-dikte substantie is veranderd. Voeg vlak voor het opdienen de gegrilde asperges toe, een klont roomboter en de parmezaanse kaas. Schep de risotto in diepe borden en garneer met mint, gegrilde citroenplakjes en zwarte peper.