Stoofpotje hazenpeper

Stoofpotje hazenpeper

Ingrediënten

1 kilo hazenpoulet
50 gram bloem
50 gram boter
8 sjalotjes
1,5 liter water
0,5 liter rode wijn
10 jeneverbessen
1 el rietsuiker
3 laurierblaadjes
2 plakken ontbijtkoek
250 gram champignons
1 el cranberrycompote
150 gram cocktailuitjes
1 zakje vleesjus

Bereiding

Snipper de sjalotjes, snijd de ontbijtkoek in blokjes en de champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Bestrooi met bloem en voeg de sjalotjes toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg al roerend water, wijn, jeneverbessen, rietsuiker, laurier en ontbijtkoek toe. Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan. Bak de champignons in 10 minuten zacht. Voeg de champignons samen met de cranberrycompote, cocktailuitjes en vleesjus toe. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.