Linguine met lam en pecorino
Ingrediënten
1 tl venkelzaad
1 tl komijnzaad
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl grof zeezout
5 takjes rozemarijn
5 takjes oregano
1 pastinaak
1 winterpeen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
175 g lamslever
2 el olijfolie
1 kg lamsgehakt
750 ml passata
1 glas rode wijn
200 g geraspte Pecorino
400 g linguine (pasta)
Extra nodig
vijzel, keukenmachine
of staafmixer
Bereiding
Maal venkelzaad, komijn, peper en zout in een vijzel fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn
en de blaadjes van de oregano. Doe de pastinaak, winterpeen, ui, knoflook, rozemarijn,
oregano en lamslever in de keukenmachine met een hakmes. Hak tot een fijne pasta. Bak
het kruidenmengsel uit de vijzel in olijfolie. (1 min.) Voeg de fijngehakte pasta toe, bak 5
min. Bak daarna het gehakt nog 7 min. mee. Giet er de wijn en passata bij. Vul de lege
fles met water en schud de rest van de passata los en giet bij de rest van de saus. Breng
aan de kook en laat 30 min. pruttelen. Kook de pasta, giet af en doe terug in de pan. Doe
er royaal saus en de helft van de Pecorino overheen en verwarm nog even. Bestrooi de
pasta op borden met de rest van de Pecorino.
Wijn-spijs tip:
Dal Cero Sangiovese