Loaf van noten en zuidvruchten

Loaf van noten en zuidvruchten

Ingrediënten

70 gr hazelnoten
115 gr ongezouten pecannoten
3 el olijfolie
250 gr kastanjechampignons in kwarten
1 el verse tijm (alleen de blaadjes)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 courgettes (grof geraspt)
200 gr couscous
3 eieren
100 gr gedroogde pruimen (zonder pit)
200 gr zachte geitenkaas
50 gr gedroogde cranberries
bakpapier
cakevorm 1 liter
keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C. Bekleed de vorm met het bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in de oven. Verhit ondertussen de olie en bak de champignons 5 min. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 min. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep om, doe in de vorm en bak ca. 50 min. in de oven. Laat de loaf in de vorm 10 min. afkoelen en stort op een schaal. Bestrooi met de cranberry’s. Lekker met geroerbakte spinazie en witte rijst.