Zwitserse kaasfondue
Ingrediënten
Onze lekkerste kaasfondue van dit moment is met grotgerijpte Emmenthaler, Gruyere en Savoureux des Cremiers. Wie houdt van een extra bite voegt hier Le Coussin aan toe voor een krachtig geheel.
Bereiding
Kaas (laten) raspen. Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is. Een teentje knoflook pletten en halveren en de (fondue) pan mee inwrijven. Voor een sterkere knoflooksmaak teentjes in de pan laten en meekoken. Voor een nog sterkere knoflooksmaak teentje uitpersen in de wijn. Eventueel een scheut wijn achterhouden om het bindmiddel mee aan te roeren. De wijn (of de vervanger) in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist. Toegevoegde knoflook er weer uitvissen. Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter en het zorgt voor een homogener mengsel. De kaas toevoegen en onder voortdurend roeren laten smelten. Meestal werkt beetje bij beetje toevoegen het beste. Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren. Naar wens kirsch toevoegen. De fondue binden totdat een homogene massa ontstaat. De fondue op smaak brengen met peper en zout.