Kaasfondue
Ingrediënten
75g Stompetoren Grand Cru (kamertemperatuur)
270g Stompetoren Oud (kamertemperatuur)
1 flesje Oijens donker bier (kamertemperatuur)
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
2 eetlepels koffiemelk
1 theelepel worcestershiresaus
½ theelepel knoflookpoeder
Bereiding
Wrijf een pan (liefst een caquelon) in met het teentje knoflook. Gooi de knoflook vervolgens weg. Schenk het bier in de pan en breng deze tot aan het kookpunt (Let op, het bier mag niet koken). Voeg al roerend op laag vuur geleidelijk de geraspte kaas en bloem toe. Roer tot de kaas een glad gesmolten mengsel is. Laat de kaas zo langzaam mogelijk smelten om
te voorkomen dat deze draderig en taai wordt. In totaal ca. 5 minuten. Voeg daarna de koffiemelk, worcestershiresaus en evt. wat knoflookpoeder erdoorheen. De fondue moet voldoende gebonden zijn om te blijven hangen
aan bijvoorbeeld een stukje brood. Houdt er tijdens de bereiding rekening mee dat de fondue op tafel nog wat dikker zal worden.