Kaasfondue
Ingrediënten
Italiaanse kruidenkaas geraspt (kamertemperatuur)
Witte wijn
1 teentje knoflook
Bereiding
Wrijf een pan (liefst een caquelon) in met het teentje knoflook. Gooi de
knoflook vervolgens weg. Schenk de wijn in de pan en breng deze tot
aan het kookpunt (Let op, de wijn mag niet koken). Voeg al roerend op
laag vuur geleidelijk de geraspte kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
Laat de kaas zo langzaam mogelijk smelten om te voorkomen dat deze
draderig en taai wordt. In totaal ca. 5 minuten. Mocht de fondue on-
voldoende binden voeg dan een beetje maïzena toe. Maak hiervoor een papje van één eetlepel maïzena en 2 eetlepels water. Meng dit door de
fondue tot de juiste binding is bereikt. De fondue moet voldoende gebonden zijn om te blijven hangen aan bijvoorbeeld een stukje brood. Houdt er tijdens de bereiding rekening mee dat de fondue op tafel nog wat dikker zal worden.
Maak de fondue naar eigen smaak af met peper en nootmuskaat.