Ovenschotel paddenstoel en morbier

Ovenschotel paddenstoel en morbier

Ingrediënten

200 gram paddenstoelen, naar keuze
150 gram Morbier in plakken
2 eetlepel olijfolie
80 gram cashewnoten
80 gram cranberry’s
80 gram wilde spinazie, fijngesneden
1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 eetlepel gembersiroop
1,5 eetlepel citroensap
3 eieren
4 eetlepels melk
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een vochtige doek. Hak de cashewnoten met het citroensap in de keukenmachine tot een grove structuur. Voeg de cranberry’s, knoflook, gembersiroop, zout en peper toe en hak opnieuw. Klop de eieren met melk, zout en peper. Meng voorzichtig de noten met peterselie, spinazie, paddenstoelen en eieren. Verdeel dit over een ingevette ovenschaal. Leg daarop de Morbier en zet de schaal c.a. 30-40 minuten in de oven. Warm serveren.

Wijn-spijs tip:
Koyle Costa Cuarzo Sauvignon Blanc