Vijgentaartje met cabri d'ici
Ingrediënten
150 gram Cabri d’Ici
4 gedroogde vijgen
2 el vijgen jam
8 plakjes filodeeg
2 el olijfolie
Bereiding
Hak de gedroogde vijgen in grove stukjes. Meng dit met de vijgenjam en kook dit mengsel 3 minuten op laag vuur. Daarna even laten afkoelen. Steek rondjes uit het filodeeg van ongeveer 5 centimeter doorsnede en smeer deze in met olijfolie. Verdeel de geitenkaas in plakjes van ca. 5mm dik. Maak dan een torentje van filodeeg, daarop geitenkaas en dan het vijgenmengsel en herhaal dit. Je kunt ook voor een taartje kiezen, dan begin je met een plakje filodeeg in een muffinvorm en herhaal je dezelfde stappen als bij het torentje. Bak het torentje (of taartje) 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC. Garneer met een plakje verse vijg.
Wijn-spijs tip:
Sauvignon Blanc Vignoble Cogné