Schapenkaas quiche met paprika peper

Schapenkaas quiche met paprika peper

Ingrediënten

240 g korstdeeg
50 g emmentaler, geraspt
Vulling
2 eieren en 1 eigeel
70 ml volle melk
150 ml vloeibare room
90 g crème fraîche
1/4 tl gemalen rode peper
zout

Garnituur
2 rode paprika's
1 ui
1 teen knoflook
1 blaadje laurier
3 el olijfolie
2 tomaten
zout
gemalen rode peper
150 g patte d’ours (schapenkaas uit de Pyreneeën)

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 170 graden
Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de quichebodem. Wikkel de paprika's in de aluminiumfolie, zet ze 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het kroontje en de zaden en snijd in reepjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze samen met de laurier in de olijfolie. Blancheer de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de ui en bak ze tot ze uit elkaar vallen. Voeg de paprika, zout en piment d'Espelette toe.
Klop de eieren, het eigeel, de melk, de room en de crème fraîche door elkaar. Voeg zout en piment d'Espelette toe. Snijd de korst van de patte d’ours en snij de kaas in blokjes van 1 tot 2 cm. Verdeel het tomatenmengsel en de kaasblokjes over de geraspte kaas. Stort het eimengsel over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.