Couscoussalade met gamba’s

Ingrediënten
200 g couscous
250 ml groentebouillon
400gr gamba’s
300 g sperziebonen, beetgaar gekookt
geroosterde paprika in repen gesneden
bos- of lente-ui in ringen gesneden
handjevol bladpeterselie, gehakt
2-3 eetlepels goede olijfolie
Marinade voor de gamba’s:
limoenschil fijngesneden (1 limoen)
limoensap (1 limoen)
1 eetlepel fijngesneden rozemarijn (alleen de naalden)
teentje knoflook fijngesneden
2-3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Maak de gamba’s schoon, verwijder het darmkanaal en de schaal. Marineer ze gedurende 2 uur in de koelkast. Couscous met kokend bouillon overgieten, olijfolie toevoegen, afdekken en 10 minuten laten staan. Daarna met een vork los roeren. Sperziebonen (beetgaar gekookt) in korte stukjes snijden. De gamba’s bakken in een wok pan met wat olijfolie, laat deze afkoelen. Gamba’s en peterselie door de couscous roeren. De salade op smaak brengen met goede olijfolie, citroensap en eventueel zout en peper. Serveren met partjes citroen en eventueel wat schijfjes komkommer of rode tomaatjes.