Broccoli Bake

Broccoli Bake

Ingrediënten

1200 gram broccoli roosjes
5 eetlepels boter, in vijf porties verdeeld
1 kleine ui, gesneden
2 tenen knoflook, geplet
240 gram geraspte Stompetoren extra belegen
100 gram crackers
1/2 theelepel zout,
3 eetlepels bloem
360 ml melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de broccoli roosjes in een ruime pan met kokend water (beetje zout).
Smelt 3 eetlepels boter in een middelgrote sauspan op half hoog vuur. Voeg de ui met het zout toe en laat het 4 minuten bakken tot de uitjes gaar zijn. Bak de knoflook ongeveer 30 seconden mee. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten. Doe vervolgens de melk erbij en blijf kloppen tot er een glad mengsel ontstaat.
Voeg 175 gram geraspte Stompetoren kaas toe en breng al roerend aan de kook totdat alle kaas gesmolten is.

Leg de broccoli in een ovenschaal en giet de saus erover. Smelt de 2 resterende eetlepels boter en roer de crackerkruimels er door. Strooi de kruimels met de rest van de Stompetoren kaas over de broccoli. Bak het geheel 30 minuten tot de broccoli gaar is en de kruimels goudbruin.

Bon appetit