Scarmorza Aardapelschotel

Scarmorza Aardapelschotel

Ingrediënten

100 gram parmesaanse kaas
1 kg aardappels
1 geklopt ei
melk en boter om puree mee te maken
250 gr gekookte ham
salami of mortadella
250 gr scamorza
peper, zout, nootmuskaat
paneermeel
2 eetlepels gedroogde peterselie

Bereiding

Kook de aardappelen en pureer deze met een klontje boter en melk. Laat de puree goed afkoelen zodat bij het verwerken van het gerecht de kaas niet meteen onder je handen gaat smelten.
Snijdt het vlees en de gerookte scamorza in blokjes en vermeng het met de puree, geklopte ei, Parmezaan en peterselie. Breng het op smaak met peper zout en nootmuskaat.

Vet een ovenschotel in met wat boter en strooi de paneermeel in de schaal zodat het blijft plakken aan de binnenkant van de schotel. Doe het aardappelmengsel in de schotel en bedek deze met een laagje paneermeel en kleine stukjes boter
Verwarm de oven op 200 graden en laat de schotel 1 uur bakken.

Smakelijk eten