Perswijn over Dal Cero Pinot Grigio Ramato ****(*)
In Veneto en Venezie barst het werkelijk van de pinot gris, die daar wordt gebruikt om hele sloten Pinot Grigio mee te maken. Een vaak iets zoetige witte wijn, fruitig, die wereldwijd extreem populair is. Maar de druif heet niet voor niets gris of grigio. Hij is van zichzelf lichtroze van kleur. Dus kun je zo van witte wijn omschakelen naar lichtroze rosé-donkere rosé is met pinot grigio lastig te maken. De familie Dal Cero bezit een mooi domein in Soave, waar ook pinot grigio staat aangeplant, ideaal voor een lekker zachte rosé. De druiven worden eind augustus geoogst, om het alcoholgehalte laag te houden en de frisse zuren te behouden. Slechts twee uur schilcontact is nodig voor de lichte kleur. Met prima resultaat, want deze rosé is krachtig en weelderig. Het jaar rijping heeft hem ook geen kwaad gedaan. Hij heeft ook iets weg van een glas wit, met peer, perzik, aardbeien, en bloemen. Verder is hij sappig, met goed zuren.