{{ ::product.name }}
Regular price: Excl. Tax: Incl. BTW:
Tijdelijk voor slechts: Starting at Excl. Tax Incl. BTW:
Follare l’uva is Italiaans en betekent druiven persen en wijnmaken. Dat is wat er in het gehucht Il Follo in de regio Veneto door de familie Follador al generaties lang wordt gedaan. In 1960 is het gelijknamige wijnhuis opgericht, dat inmiddels wordt gerund door Vittorio Follador met zijn dochters Maria en Marta en zijn zoon Luca. Er is ook een vakantieverblijf zodat je uitgebreid kunt genieten van de schitterende historische wijnomgeving en al het lekkers dat de streek te bieden heeft. Hier in de heuvels van Valdobbiadene is meer dan een eeuw geleden Prosecco ontstaan (1850). De verkoop van Prosecco zit in de lift: in 2014 zijn zo'n 400 mln flessen verkocht.
Cartizze is de top wijngaard in dit wijngebied met de duurste wijngaarden van Italië. De belangrijkste Prosecco druif is glera, die altijd voor minstens 85% in Prosecco moet zitten. Prosecco wordt gemaakt van volledig rijpe druiven en heeft daardoor minder zuren dan Champagne.
Tot aan het einde van de 19e eeuw was de méthode champenoise (gisting in de fles) de enige manier om mousserende wijnen te maken. De Italiaan Federico Martinotti uit Asti ontwikkelde een snellere en minder dure methode: gisting in afgesloten stalen tanks (autoclaaf). De Fransman Eugène Charmat heeft dit idee gepatenteerd en sindsdien heet deze méthode Charmat (of Martinotti).
Luca Follador is 4e generatie wijnmaker en hij probeert het eigen karakter en de kwaliteit van zijn Prosecco en Spumantes op een steeds hoger niveau te brengen.
Loading...
No products found.
Regular price: Excl. Tax: Incl. BTW:
Tijdelijk voor slechts: Starting at Excl. Tax Incl. BTW: