{{ ::product.name }}
Regular price: Excl. Tax: Incl. BTW:
Tijdelijk voor slechts: Starting at Excl. Tax Incl. BTW:
Behorend tot de top 5 van grootste wijnlanden is dit nieuwe wereld wijnland er zeker een om te volgen. De rode en witte wijnen zijn er tegenwoordig minstens net zo karaktervol als de mensen.
De Spanjaarden in de 16e eeuw en de Italianen, Fransen en Basken eind 19e eeuw brachten druiven en veel kennis over wijnbouw naar Argentinië. De belangrijkste wijnstreek was en is nog steeds Mendoza. De eerste druivensoort die grootschalig werd aangeplant is criolla, waarvan vooral wijn voor eigen consumptie wordt gemaakt. Ook de van oorsprong Spaanse torrontés (witte druif) en Italiaanse bonarda (blauwe druif) zijn nog steeds populair. Maar het bekendst is natuurlijk de malbec druif, die in Argentinië veel beter gedijt dan in Frankrijk. In de 20e eeuw raakte de Argentijnse economie en ook de wijnbouw behoorlijk in het slop, pas in de jaren 80 kwam er verbetering en inmiddels is Argentinië, meer gericht op export van wijn, een land waar serieuze kwaliteitswijnen vandaan komen.
De Argentijnse wijnbouw wordt niet gehinderd door wetgeving. Er is ruim 200.000ha wijngaard aangeplant in dit land, met de hoogste en koudste (dicht bij Patagonië) wijngaarden ter wereld. Argentinië heeft geen wijnclassificatiesysteem.
Gastrovino heeft een toonaangevend wijnhuis geselecteerd van één van de meest innovatieve wijnmakers van Argentinië. De eigenaresse en wijnmaakster Susana Balbo wordt wel gezien als de 'Evita Péron' van de Argentijnse wijnbouw. Invloedrijk en conroversieel. De Crios range met torrontés, Malbec en Cabernet Sauvignon is hip en trendy terwijl de Signature range grandeur uitstraalt en steevast hele hoge punten scoort bij de internationale wijnjournalisten.
Loading...
No products found.
Regular price: Excl. Tax: Incl. BTW:
Tijdelijk voor slechts: Starting at Excl. Tax Incl. BTW: